چاکرا چیست ؟ و انواع آن کدام است

نویسنده :

Leader

دسته بندی :

تاریخ انتشار :

جولای 25, 2023

اشتراک

چاکرا مبحثی شبه علمی در آئین هندوئیسم است که به مراکز انرژی در بدن انسان گفته می‌شود و طبق اعتقادات هندوئیسم در بدنِ هر موجود زنده‌ای وجود دارد.

چاکرا کلمه‌ای سانسکریت به معنای چرخ انرژی است.

چاکراها منابع انرژی بدن ، یا به عبارتی جریان‌ های انرژی برای حیات می‌ باشند.

بدن دارای 7 کالبد است. یکی از این کالبد ها روح هست و همینطور که همه افراد میدانیم جسم ما برای زنده ماندن و گردش خون در بدن فیزیکی نیاز به کلیه ، قلب ، عضله و….هست.
کالبد روحی ما هم برای زنده ماندن و چرخش انرژی نیاز به چیزی به نام چاکرا دارد.
روح دارای 7 چاکرا اصلی و حدود 80 چاکرای فرعی هست وقتی چاکرا های اصلی باز شوند چاکرا های فرعی هم با انرژی آنها باز میشوند.

چاکرا های اصلی به ترتیب از سر تا دستگاه جنسی قرار دارند.
انرژی از آخرین چاکرا(تاجی) وارد و از بقیه چاکرا ها عبور میکند و در اولین چاکرا(ریشه) خارج میشود.
جریان ورود انرژی و خروج انرژی هیچوقت قطع نمیشود و چاکرا ها این انرژی را از کهکشان و هاله خود میگیرند.

وقتی انرژی کهکشان وارد چاکرا های شما شود آن انرژی کاملا مثبت و قوی هست اما انرژی که از هاله وارد بدن روحی میشود ممکن است شامل آلودگی باشد و انرژی منفی باعث کند شدن یا آلودگی چاکرا میشود.
یک چاکرا هیچوقت بسته نمیشود و در صورت بسته شدن راه ورود انرژی به چاکرا های دیگر قطع شده و احتمال مرگ وجود دارد.
منظور از باز کردن چاکرا پاکسازی و از بین بردن انرژی منفی و آلودگی چاکرا ست که در آینده متوجه خواهید شد که باز شدن راه چاکرا ها چه سودی برای شما دارد.

 

انواع چاکرا چیست

همان‌طور که در بالا اشاره کوچکی کردیم، به طور کل دو دسته چاکرا اصلی و چاکرا فرعی وجود دارد. چاکرا فرعی اندازه‌ای به قطر 1 تا 2 اینچ دارند و از طریق سیستم عصبی و غدد درون ریز بر کالبد تأثیر می‌گذارند.

هفت چاکرای اصلی وجود دارد و نیروگاه اصلی انرژی جسم و روح انسان در بدن او محسوب می‌گردند.

 

چاکرای اول

چاکرای ریشه به هندی مولادهارا محل ورود پرانا یا انرژی حیاتی است. طیف رنگیِ مربوط به این چاکرا قرمز است که نشانه زندگی، قدرت و نیروی جسمانی است.

 

چاکرای دوم

چاکرای خاجی یا مرکز کلیه – سواد هیستانا (Sacral chakra – Swadhisthana) در قسمت پایین شکم قرار گرفته‌است. طیف رنگی مربوط به این چاکرا نارنجی می‌باشد. نارنجی علامت انرژی است. این رنگ قدرت ارتباطی، دفع خشم و کنترل بر خویشتن را متعادل می‌کند و مسائل مربوط به هضم غذا و گردش خون را منظم می‌سازد.

 

چاکرای سوم

چاکرای سوم: چاکرای شبکه خورشیدی یا چاکرای شبکه عصبی زیر معده

چاکرای شبکه خورشیدی یا چاکرای شبکه عصبی زیر معده -مانی پورا (Solar plexus chakra – Manipura/Nabhi) با طیف رنگی زرد و زرد طلایی است که نشانه عقل، هوش و ذهنیت است. این چاکرا بالاتر از ناف قرار گرفته‌است. رنگ زرد تأثیر مثبتی روی کبد، طحال، کیسه صفرا و اعصاب دارد و قدرت درمانی برای بیماری دیابت و یبوست دارد و کنترل‌کننده چاقی است.

 

چاکرای چهارم

چاکرای چهارم: چاکرای قلب یا عشق الهی

چاکرای قلب یا عشق الهی به انگلیسی آناهاتا (Heart chakra – Anahata) که در وسط جناغ سینه و بالای قلب قرار دارد. طیف رنگی مربوط به این چاکرا سبز است.

 

چاکرای پنجم

چاکرای پنجم: چاکرای گلو یا حلق

چاکرای گلو یا حلق – ویشودها (Throat chakra- Vishuddha – Vishuddhi) که روی حلق قرار گرفته‌است. طیف رنگی مربوط به این چاکرا آبی است که علامت جاودانگی، اخلاص و الهام است. این رنگ روی بیماری‌های گرفتگی گلو و ناراحتی‌های عصبی تأثیرگذار است.

 

چاکرای ششم

چاکرای ششم: چاکرای پیشانی یا چشم سوم

چاکرای چشم سوم (به هندی آجنا) دید بیرونی و درونی ماورا است. این رنگ برای آرامش و درمان بیماری‌های ذهنی مفید است. رنگ نیلی آگاهی را بالا می‌برد و برای زنده کردن خاطرات فراموش شده مفید است.

 

چاکرای هفتم

چاکرای تاج سر یا ساهاسرارا (Crown chakra – Sahasrara) که در قسمت میانی بالای سر قرار دارد. طیف رنگی مربوط به این چاکرا بنفش است. این رنگ برای بیماری‌های ذهنی مناسب است و خواب را تنظیم می‌کند.

 

در مطالب بعدی در مورد هر چاکرا توضیحات بیشتری داده خواهد شد.

برچسب :